Tedaviler

Laparoskopik Mide Cerrahisi

Laparoskopik mide cerrahisi, mide fıtığı (hiatal herni) ve reflü hastalığının tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Mide fıtığı, mide asidinin yemek borusuna kaçmasına neden olur ve bu durum yemek borusunun alt kısmındaki mukoza tabakasında hasara yol açabilir. Laparoskopik cerrahi ile, mide fıtığı onarılır ve asidin yemek borusuna kaçmasını önlemek amacıyla yeni bir mide kapakçığı oluşturulur. Günümüzde mide fıtığı ve reflü tedavisinde laparoskopik cerrahi, altın standart bir yöntem olarak kabul edilmektedir.

Bu yöntem, karın duvarına 3 adet 1 cm ve 2 adet 5 mm’lik kesiler yapılarak gerçekleştirilir. Kamera yardımıyla yapılan bu kapalı ameliyat, daha az invaziv olup, iyileşme süresini hızlandırır. Ayrıca, midenin iyi huylu tümörlerinde de laparoskopik cerrahi tercih edilebilmektedir.

Ameliyat Sonrası

Laparoskopik yöntemle yapılan mide cerrahisi sonrası hastalar genellikle 1 veya 2 gün hastanede kalır. Bu yöntemin avantajı, daha az ağrıya neden olmasıdır. Ameliyat sonrası hastalara 6 saat sonra sıvı gıdalar verilmeye başlanabilir. Yutma güçlüğü olmadığı tespit edildikten sonra, hastalar aşamalı olarak püre ve normal gıdalara geçebilirler. Genellikle, hastalar 3 günlük bir ev istirahatinin ardından işlerine dönebilirler.

Prof. Dr. Mustafa Ateş

Tıbbi Görüş Alın

    KVKK Aydınlatma Metnini Okudum, Kabul Ediyorum

    captcha